1. Black hol
  2. Így telik egy jegesmedve család napja | Érdekes Világ
  3. Jegesmedve – Minecraft Wiki
  4. Index - Tech-Tudomány - Háromezer jegesmedve él a Csukcs-tengeren
  5. Elképesztő vadászatot örökítettek meg – így ejti el a gyanútlan fókát az éhes jegesmedve | Érdekes Világ

Az oldalról kivezető linkeken elérhető tartalmakért a semmilyen felelősséget nem vállal.

Black hol

Meg kell említeni, hogy a sarkkörön szolgáló katonák a negyvenes évek végén unalomból gépágyúkkal lövöldöztek a nagy távolságban meglátott jegesmedvékre tankokról, hajókról, de még tengeralattjárók tornyából is. Az ötvenes években gyakorivá váló katonai expedíciók során az immár közelről megismert állatok gyorsan szimpátiát ébresztettek a szovjet katonákban. Nemsokára, 1956-ban Oroszország volt az első, ahol betiltották a jegesmedvék vadászatát, míg a nemzetközi védelemi egyezmény 1973-ig váratott magára. Nyikolaj a medvék barátja Az egyik lelkes medvementő, Nyikolaj Mahuljak naplót vezetett az általa pártfogolt medvéről. Ebből a naplóból bontakozik ki a híres felvétel története. 1974 decemberén Misz Smidt közelében egy helyi vadász önvédelemből lelőtt egy jegesmedvét, mikor az feldöntötte a jarangáját (népi sátor). Az elpusztult medve bocsa még nem tudott vadászni, ezért Nikolai etetni kezdte. Jaranga. Egy ilyen sátrat támadott meg élelmet remélve az éhező anyamedve Eleinte sűrített tejjel táplálta a kicsit, akit Másának nevezett el.

Egy kis termodinamika, avagy a hőterjedés három formája A hőterjedés három formája a hővezetés, a hőáramlás és a hősugárzás. A hővezetés (kondukció) az egymással közvetlenül érintkező részecskék közt jön létre. A hővezetés, amikor a részecskék rendezetlen hőmozgása átadódik részecskéről részecskére úgy, hogy közben nem lesz rendezett részecskeáramlás. Jegesmedve emelkedik ki a víz alól a Hudson-öbölben. A jegesmedve kitűnően úszik, egész nagy távolságok megtételére képes. A vízi életmóddal függ össze az ujjai között feszülő úszóhártya Forrás: Wildlife Photographer of the Year/Paul Souders Worldfoto A hőáramlás (konvekció) során a részecskék rendezetlen mozgásának energiáját a részecskék rendezett mozgása viszi tovább, ez folyadékokban és gázokban jöhet létre. A hősugárzás energia-felszabadulás elektromágneses sugárzás formájában, amelyet minden test kibocsát, miközben a termikus energiája csökken. Színképe jellegzetes, folytonos. A jegesmedve elterjedését ábrázoló térkép Forrás: Wikimedia Commons A jegesmedve bundája a vészes kihűlésben szenvedő páciensek életmentéséhez használt vékony, fényes fóliatakaró elvén működik: az emberi testből kisugárzó hőhullámok a takaróba ütköznek és szóródnak, és bent tartják a meleget.

Így telik egy jegesmedve család napja | Érdekes Világ

– vágott közbe egy harmadik kisbocs. Hógolyó kacagott a boldogságtól. Szaladt is játszani a többiekkel, és soha többet eszébe sem jutott, hogy otthon maradjon óvoda helyett. Te szeretsz oviba járni? Kik a legjobb barátaid? Miket szoktatok játszani? Ha kíváncsi vagy a termékekre is, amiken Hógolyó szerepel, akkor kattints ide, vagy a képre!

A legnagyobb fenyegetést a tengeri jég gyors eltűnése jelenti, ugyanis a jégtáblák segítségével vadásznak a fókákra, melyek a nyílt vízen lehagynák őket. A kutatók szerint a globális felmelegedés, amely az Északi-sarkvidék hőmérsékletét az átlagosnál kétszer gyorsabban emelte, teljesen jégmentes nyarakat is okozhat az Északi-Jeges-tengerben néhány évtizeden belül. Forrás: Wikimedia Commons / Arturo de Frias Marques A jegesmedve szinte egész életében vándorúton van táplálék után kutatva. Ez a hatalmas, lomhának tűnő állat nagy ügyességgel halászik, ha pedig vadászik, kitartóan üldözi zsákmányát. Igen jól alkalmazkodott az északi sarkvidék hidegéhez. A hőszigetelésben vastag bundája, és bőr alatti zsírrétege segíti, ami nem csak mechanikai védelmet, de tartalék tápanyagforrást is jelent számára a zsákmányban szűkös időszakban. Cikkajánló: Így ejti el a gyanútlan fókát az éhes jegesmedve Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is! Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!

Jegesmedve – Minecraft Wiki

jegesmedve Egy kis cukiság a nap végére: szívmelengető látvány, ahogy a téli álomából ébredő jegesmedvemama a kölykeivel játszik – fotók Remek strandidő jön a jegesmedvének A sarkvidék hidegben jógázott ez a jegesmaci – fotó Videó: gyerekek szeme láttára tépte szét az áldozatát egy jegesmedve Tündéri: hatalmas bálnacsonttal bajlódott két jegesmedvebocs Alaszkában Lubickoló jegesmedvékkel szelfizhetünk a fővárosi állatkertben! – fotók Rájöttek, miért támadnak a jegesmedvék emberekre – videó Micsoda ajándék: óriási jégkockákkal hűsölhetnek a budapesti állatkert jegesmackói Napi cuki: táncolva tette meg első lépéseit a kis jegesmedvebocs - Galéria Hűha: Éhes jegesmedvék vették körbe a tévések lerobbant kocsiját Gyász! Elpusztult Arturo, a világ legszomorúbb jegesmedvéje Álletkerti látogatót utánzott a jegesmedve Látott már horkoló jegesmedvét? Ennél cukibbat ma már tuti nem talál! Ennél cukibb jegesmedvét még nem látott! Szörnyű hír! 2100-ra kihalhatnak a jegesmedvék Elpusztult Klondike, az Egyesült Államok legidősebb jegesmedvéje A nap bakija!

Index - Tech-Tudomány - Háromezer jegesmedve él a Csukcs-tengeren

  • Kamerák előtt halt éhen egy jegesmedve - Noizz
  • Jegesmedve - versek
  • Hol box

Elképesztő vadászatot örökítettek meg – így ejti el a gyanútlan fókát az éhes jegesmedve | Érdekes Világ

A jegesmedvének annyira tökéletes a hőszigetelése, hogy szinte az összes hőt megtartja, ezért még a sarkvidéki télben is gyorsan túlhevülhet, ha fut. És sajnos, a globális felmelegedés hatásai ezért is jelentenek fokozott veszélyt a jegesmedvék számára.

"Hosszú távon egy evolúciós változás tanúi lehetünk, ahol az átfedések száma egyre növekszik, mert a jegesmedvéknek nincs sok választásuk. De még generációk százai szükségesek ahhoz, hogy egy valóban új medvefaj jöjjön létre. "