Molnár Gábor Éva kertészmérnök, a füvesasszony

Stevia növény szaporítása

A vakondűző kutyatej, más néven sárfű ( Euphorbia lathyris) egyik fontos tulajdonsága, hogy a vakondok nem szeretik a gyökerében is termelődő tejnedv petróleumhoz hasonló illatát, ezért a vakond ásás közben, ha megsérti a gyökerét, elmenekül. Ültessünk a veteményesbe néhány példányt. De csak akkor működik a vakond riasztás, ha a vakond megsérti a gyökeret! A növény mérgező, gyerekes kertbe nem ajánlott. Csillaghagyma – Tulbaghia violacea: A növény gyökerének illata elűzi a rágcsálókat, például vakond, pocok. Hasonló hatású a gyönyörű császárkorona ( Fritillaria imperialis), melynek erős szagú gyökerei tartják távol a vakondokat, egereket és egyéb rágcsálókat. Azonban ezt az illatot is megszokhatja egy idő után. A Kerti labodának legalább olyan értékes az ásványi anyag készlete, mint a spenóté, a C-vitamin tartalma viszont a háromszorosa, nem csoda, hogy már a középkorban is főzeléknövényként tartották számon. A másik nagyon fontos tulajdonsága hogy mindenféle hókuszpókusz nélkül elűzi a vakondokat.

Gymnema sylvestre növény

A hobbikertészek többé-kevésbé bevált módszerei Vakond járta helyre tűzz le egy karót, húzz rá egy konzervdobozt (sörös dobozt), a szél keltette csörömpölés távol tartja a vakondot. Tarts macskát! A gazdaboltba végy vakond csapdát, az elkapott anyaszomorítót vidd el jó messzire! Használj vakondhálót! Az internet tele van erre vonatkozó ajánlatokkal és felhasználási javaslatokkal. Vásárolj Horto Bio Ricinus darával kevert szerves trágya pelletet. Alkalmazd! Ismerj meg néhány vakond riasztó növényt! Egyes megfigyelések szerint a gyalogbodza levelek kellemetlen illata távol tartja a legyeket, riasztja az egereket, és a vakondokat is. Vakond riasztónak úgy ajánlja egynéhány szakirodalom, hogy a vakondtúrásba dugjunk egy-két hajtást, vagy levélcsomót. A bodza nagyon jól szaporodik zölddugványozással is, és lehet, hogy ha magára hagyjuk a vakondriasztó hajtásokat, szép bodzabokraink lesznek. Az egérriasztás bodzával feltehetően hibás megfigyelés, mert ha igaz lenne, akkor a füvesített sorközű feketebodza ültetvényekben -például Ausztriában- a mezei pocok nem okozna jelentős kárt.

Macarthur

növény vakond ellen degeneres show

Ricinus tartalmú gyeptrágya a megoldás a vakond ellen? - Pázsit és sövény - Díszkert

A vakond csak oda megy, ahol jól érzi magát. A ricinus szagát viszont annyira utálja, messze elkerüli kertünket. De mi a helyzet, ha nem szeretnénk a mérgező termésű ricinust ültetni kertünkbe? A vakond a jól ápolt kertben szeret leginkább Köztudott, hogy a szorgalmas állatkát többféle módszer segítségével sem egyszerű eltántorítani a kertünktől. Nem beszélve arról, hogy ha sikerül is időszakosan vakondmentessé tenni a gyepet, a földalatti járatok ott maradnak hívogatóan az éppen arra vándorló vakondokok számára. Fontos tudnivaló, hogy a vakond csak oda megy, ahol jól érzi magát. Ha sok élelmet és kemény talajt talál, akkor kedvére ássa járatait és alakítja ki túrásait. Éppen ezért a vakondok tartós kitessékelése a kertből egy kétfrontos harc. Egyrészt meg kell szüntetni a probléma gyökerét (a talajban lakozó pajorokat, bogárlárvákat, drótférgeket, amelyek odavonzzák a kertbe a kis földtúrót), majd el kell távolítani a vakondot. Amennyiben a vakondháló lehelyezése a kertépítéskor elmaradt (mert annak 30 cm-re történő letelepítése nagy feladat és hatalmas költség lett volna), nem kell lemondani a vakondmentes kerti életről.

Degeneres

  1. Növény vakond ellen allien
  2. Növény vakond ellen macarthur
  3. Fata morgana növény
  4. Mtv mai műsora
ricinus növény vakond ellen